Blog

Jak si udržet celkovou harmonii v době technologií 21. století

1. ČÁST – VODA JE I STRAVA Většina lidí vnímá vodu jen jako látku, která teče, popř. může zmrznout. Málokdo si uvědomuje, že jsme vodou obklopeni doslova na každém kroku. Není
jen v oceánech, rybnících, řekách nebo vodovodu, je obsažena také ve stravě, našich tělech a hlavně ve vzduchu. S vodou a jejími molekulami jsme proto spojeni 24 hodin denně, dokonce i když spíme. Stále více lidí si uvědomuje, že voda může mít různou bioenergii a začínají se zajímat o její harmonizaci vzhledem k její nízké vibraci z běžných zdrojů jako je vodovod nebo plastové láhve. Obecně už se ví, že tzv. strukturovaná voda je velmi prospěšná pro náš organismus, posiluje vitalitu, dobře hydratuje buňky a odvádí toxiny z těla, naopak voda disharmonická energii může brát, protože ji tělo musí zpracovat, než je schopno ji plnohodnotně využít.

Potřeba harmonizace vody se ovšem týká všech jejích forem, které naše tělo přijímá. Musíme proto vnímat též vodu v potravinách, v našem těle (především v mozku – cca z 80 % tvořen vodou)
a také ve vzduchu, který dýcháme. Přitom jde o spojené nádoby tvořící jeden celek. Pro naše zdraví, pohodu a celkový pocit štěstí je opravdu nutné, v dnešní době obzvlášť,
věnovat pozornost vodě ve všech těchto formách.

Stravování, které zajišťuje nejen příjem živin, ale částečně i vody do našeho těla, zaznamenalo obrovské změny za posledních 100 let. Prostředí, do kterého jsme se narodili, se neustále zrychluje
a s ním i naše životy. Dříve si lidé většinu potravin vypěstovali sami, strava byla z velké části z vlastních zdrojů, vypěstované plodiny neobsahovaly chemická hnojiva a přísady. Taková strava obsahuje přesně to, co daný člověk potřebuje. Není nic lepšího než ovoce a zelenina vypěstované na svém pozemku a vlastnoručně. Toto téma je velmi výstižně popsáno v knihách V. Megreho o poustevnici z tajgy, Anastázii.

Ovšem pěstovat si potraviny je v posledních desetiletích téměř nemožné. Někteří lidé se vracejí k tomuto přirozenému způsobu pěstování, dokonce se stěhují z měst zpět na vesnice. Většina ale na
zahradničení nemá čas nebo chuť, takže nám nezbývá, než vše, co jíme, kupovat v supermarketech.

Je všeobecně známo, že současná zelenina na pultech supermarketů pochází z velkoplantáží, kde roste v chemických roztocích. Oproti samopěstování v minulosti obsahuje jen přibližně 1 desetinu
látek, které tělo potřebuje a které dříve bylo schopno ze zeleniny získat.

Hlavním důvodem je chaos informací/vibrací v potravinách způsobený právě stylem pěstování, použitými chemikáliemi a celkovým zacházením s potravinami. Primárním cílem už není
kvalita, ale rychlost a maximalizace zisku. Výsledkem je kromě nízké energetické hodnoty také neustále narůstající množství lidí s nejrůznějšími alergiemi na tu či onu potravinu. Ve skutečnosti v mnoha případech nemají lidé alergické reakce na samotný druh potraviny, ale na disharmonii, která v nich kvůli při takovém pěstování a přepravě převažuje. Osobně jsem se setkal s mladou dámou, která několik let dodržuje striktní veganskou dietu, neboť má (mimo jiného) silnou alergii na mléko a mléčné výrobky. Po vysvětlení možných rozdílů v kvalitě mléka z pohledu v něm obsažených informací nakonec souhlasila s testem její reakce na tzv. informované mléko. Jde o mléko, které bylo před požitím zharmonizováno. Když paní Helena vypila sklenici mléka, začala se připravovat na obvyklé problé-